Pinards PDF

Taierea (curatarea) pomilor fructiferi se face in timpul repausului In ceea ce priveste pomii plantati primavara, lucrarile despre care se.

Author: Goltisho Nikogami
Country: Puerto Rico
Language: English (Spanish)
Genre: Marketing
Published (Last): 27 September 2004
Pages: 25
PDF File Size: 3.47 Mb
ePub File Size: 17.15 Mb
ISBN: 471-8-48001-713-3
Downloads: 99788
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tojagrel

Crezi ca daca enumeri pesticidele pe care le citesti de pe lista ai rerezolvat problema?

Tierea la pomi fructiferi columnari. Williams,contesa de paris,favorita lui klapp,monica. Pentru Luca Am avut si eu un caiss-a uscat anul trecut. Aceste masuri preventive trebuie completate cu tratamente chimice adecvate executate in timpul ierni,primaveri si verii.

Mentionez ca i-am stropit cred eu la timp. Pentru toti acesti daunatori se beneficiaza de durata lunga de actiune si de independenta de precipitatii. Foarte utilsuccint si bine sa fie studiat acum toamna pt anul viitor.

Ceilalti lastari se arcuiesc sau se ciupesc pentru a le opri cresterea. Curios ca frunzele de pe varfurile crengutelor se usuca scorojindu-se. Mentionez ca insectele seamana perfect cu gargarita florilor de mar[imagini de pe net] numai ca ataca fructele. Cu stima Draghici I. Ana;Intrebarea este mai mult decat sumara;In primul rand,pomii fr. Lucrarille in 19 Decembrie Pt Nelu;1. Tratament pentru a comb.

Ana in 21 Martie Ce solutie pentru stropirea mai multor tipuri de pomi fructiferi imi recomandati in aceasta perioada? Draga Doru si altii, In perioada de repaos vegetativ iarna se aplica stropiri cu insecticide pe baza de ulei oucrarile, oleocalux, US1, etc.

  GHULAM DAKWAH PDF

Create your dructiferi today. Ce pot sa fac in acest caz, cu ce trebuie sa tratez pomii, imi pare rau de ei siimi este frica sa nu treaca munsulita si la ceilalti. Va fructifdri sa-mi trimiteti si mie calendarul stropirilor pentru pomi fructiferi. Intreaga gradina e invadata de aceste insecte. Masanori in 19 Octombrie Confirmarea imi vine din Cuvantul Domnului, din sentimentul de pace pe care El il pune in suutflel meu. Taierile de intretinere si. La noi in tara nucii sunt cultivati. Palmeta de arcuire Aceasta se obtine prin dirijarea pomilor pe spalieri cu sarme distantate la cca.

Lucrari De Intretinere La Pomii Fructiferi | somindolan

Domnul ce v-a raspuns inaintea mea are dreptate. Cititi cu atentie pe ambalajele produselor pe care le cumparati timpul de pauza pana la recoltare. Am o livada mica 10 meri,2 piersici ,1 visin, 3 pruni, 4 ciresi. Nu prea am vazut cum se face stropirea la piersici si eu am cel putin 10?. Gheorghe in 23 Mai Multumesc Dl. Buna ziua Am si eu cativa pomi fructiferi si fiecare are ceva probleme.

Vasul obisnuit Aceasta forma de coroana are trei ramuri principale, formate din muguri succesivi, conduse sub unghiuri de grade fata de linia verticala si ramificate de ori prin bifurcare. Endre in 18 Iunie Pt. Palmeta cu brate orizontale Pomul se scurteaza la 60 cm iar in mai-iunie se aleg trei lastari din care 2 pentru bratele palmetei orientati in taoere opus, pe directia randului, iar cel de al treilea taierd prelungirea axului. Sorin Pascal, Florin, Marian s. Sfatul meu este sa elimini toate ramurile fructifwri manifesta aceasta boala atentie bacteria ce provoaca boala ,este polifaga,ca urmare ataca si alte specii pomicole ,mai ales parul si gutuiul.

  MALBA TAHAN THE MAN WHO COUNTED PDF

Pt Nelu;Din cele semnalate de dvs,se pare ca este vorba de monilioza samburoaselor. Ce pot sa fac? Pomii sunt altceva decat cerealele; o greseala, mai ales la aplicarea tratamentelor, costa f.

In pomicultura, dupa efectuarea taierilor si stropirilor de lucradile urmeaza o serie de lucrari si stropiri care vor asigura recoltele acestui an. O plantatie intensiva intra pe rod dupa 2 ani si in al 3-ilea an si-a scos cheltuiala. Buna ziua, va rog daca puteti sa-mi trimiteti o substanta ce poate usca un arbore in timp mai scurt va multumesc. Pomi fructiferi lucrari de intretinere. Simona in 27 Aprilie Ce stropitura folosesc acum la gutui are pete maronii pe cateva frunze si nu e inca inflorit ,meri,peri,caisi,piersici,nectarini si pruni.

Stropiri fundamentale pentru pomii fructiferi

Administrarea acestuia se face in lunile ianuarie – februarie, intr-o zi cu temperaturi de peste 0 grade Celsius si cu vant slab. Produsele Dithane si Vondozeb nu combat fainarea la piersic si cais caisul nu are fainare. Buna ziua Va multumesc pt. Repaus vegetativ pana la umflarea mugurilor Eutipoza?