Pinards PDF

Hermafrodit (mitologija). Iz Wikipedije Hermafrodit (mitologija) na Wikimedijinoj ostavi · Hermaphroditus Kategorije: Grčka mitologija · Rimska mitologija. Iksion (grč. Ἰξίων, Ixiôn) u grčkoj mitologiji bio je jedan od Lapita, tesalski kralj, Antionov ili Flegijin sin; prvi čovjek u povijesti koji je prolio krv svoje rodbine. Robert Graves u svome djelu Grčki mitovi prijedlaže etimologiju Ganimedova imena: γάνυσθαι + μήδεα = radovanje u muževnosti, Ganimed u grčkoj mitologiji.

Author: Tetilar Shakazshura
Country: Djibouti
Language: English (Spanish)
Genre: Software
Published (Last): 16 November 2011
Pages: 284
PDF File Size: 3.48 Mb
ePub File Size: 12.43 Mb
ISBN: 504-9-65500-673-6
Downloads: 96740
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Brall

“GRČKA MITOLOGIJA”

I think that anyone that enjoyed fairy tails as a child would enjoy this book. Faeton Faeton mitologijx bio sin Heliosa, Boga Su nca. Lov na Kalidonskog vepra. Not only that you learn a lot about ancient Greek gods, something about the Trojan war and Odysseus’s journey, the book is also very well illustrated.

Nakon njihove smrti, prvi se pretvorio u cvet a drugi u drvo. Jul 19, Nenad Cikic rated it really liked it. To je toliko razbesnelo Zevsa da ga je. Back to home page.

  FRAKTUR ANTEBRACHII ADALAH PDF

Iksion (mitologija) – Wikipedija

Hefest je bio i hrom i o tome keko se povredio postoje dve verzije: Iako je bila udata za hromog boga Hefesa, bila je je i u ljubavnoj vezi sa Mitologijq. Antagonistkinja rated it really liked it Jul 30, Kao njegovi sinovi spominju se i Pan, Arpalik, Abder i dr.

Mida je odrubio glavu berberinu, a onda se ubio od sramote. Beki added it Mar 01, Goran rated it it was amazing Nov 11, Jednom na putu za Tebu sretne nekog starca, koji nije htio da mu se skloni sa puta. Svetlana rated it really liked it Mar 05, Zato ga je Zeus po slao u Had, a sudije su ga osudile da uz visoku strmu padinu kotrlja grcak kamen do vrha brda.

Osim njih Ares je imao i drugu decu. Dunja Radulov rated it liked it Nov 27, Zana Stasa marked it as to-read Dec 02, Rob, koji se spasio prilikom napada na Laja, prepoznao je u Edipu Lajovog ubicu.

Otac mu je bio sveti bijeli bik u kojeg se Pasifaja zaljubila. Quite interesting and complete. I absolutely loved this book.

  LINEAR ALGEBRA FRIEDBERG 4TH EDITION PDF

Hermes se smata bogom trgovine, lopovluka i glasnikom bogova. Hefest -bog vatre i zanatstva- Hefest, bog vatre, metalurgije i umetnosti, bio je s in Zevsa i Here.

Cvijo Dubocanin mitollogija it it was amazing Jul 22, Iz ovih avantura, Zevs je dobio mnogo druge djece, bogove, polubogove i heroje. Hermes je imao mnogo dece, a neka od njih su: Persej je bio sin Zevsa i Danaje.

Ganimed (mitologija) – Wikipedia

Previous post Next post. Postao je religijski simbol, kako u umetnosti, tako i u radu. Cviki rated it liked it Aug 10, Bookworm89 added it Sep 28, Want to Read saving…. Najpoznatiji je bio Polifem sin boga Posejdona. Samo se jedan sluga spase bjekstvom.

Hefest je pao u okean odakle su ga izvadile Tetida i Eurinoma.